Speciaal voor Kaatje !

Speciaal voor Kaatje !

Route van onze reis

donderdag 6 mei 2010

Dag 4: Keizerlijk paleis en de oostelijke tuinen


De wagen vermindert geleidelijk aan vaart terwijl we langs het Parlementsgebouw rijden om uiteindelijk bij de oostelijke tuinen en het keizerlijk paleis aan te komen. De lentezon klimt de hemel in en wij wandelen, genietend van al die pracht, de keizerlijke tuinen in. Het is een ideale dag om de rustige sfeer van deze imperiale hoven te komen opsnuiven en de magnifieke Japanse kerselaars, die volop in bloei staan, te bewonderen. De kersenbloesems, ook wel Sakura genoemd, staan symbool voor de vergankelijke schoonheid van Japan.

Dat Japan trots is op zijn Sakura bewijst het jaarlijks weerkerend festival ingericht als eerbetoon aan de Japanse sierkers. Bovendien kan je in de lente een Sakuratour volgen, waardoor je de mooiste plekjes in Tokyo ontdekt met in bloei staande kerselaars.

Ondertussen zijn we via de eerste poort een binnenplaats overgestoken en zijn we nu in de tuin terecht gekomen die deels volgens klassiek Japanse stijl is aangelegd.

Van het keizerlijk paleis zien we niet veel. We kunnen straks vragen aan Hiro om via de Nijubashibrug te rijden vanwaar we misschien iets meer dan een glimp zullen kunnen opvangen. Hoe dan ook, het keizerlijk paleis Kokyo is niet toegankelijk voor toeristen. Slechts twee keer per jaar, met name met de verjaardag van de keizer en op 2 januari (= Japans nieuwjaar) is enkel de binnenplaats van het paleis toegankelijk voor het publiek. En zo lang we geen officiële gasten van de keizer zijn, zullen we helaas noch de binnenkant van het kasteel, noch de hofhouding zien.



Dankzij Hiro is het ons toch gelukt om tot op het grote keizerlijke plein te geraken en net op dat ogenblik werd de wacht afgelost.

1 opmerking: