Speciaal voor Kaatje !

Speciaal voor Kaatje !

Route van onze reis

vrijdag 11 juni 2010

Dag 7: Kyoto

Vandaag staan er 3 bezoeken op het programma en omdat we voor de luxe van de limo hebben gekozen staat Hiro ons, zoals steeds breed glimlachend, op te wachten aan de ingang van onze Ryokan. We rijden oostwaarts naar de Sanjusangen-do tempel. Deze tempel is bijzonder omwille van het enorme aantal beelden van Kannon, de boeddhistische godin van genade. In een zaal van 12 m lang en 10 m breed staat in het midden een groot beeld van Kannon en aan weerzijden staan 1001 kleinere beelden van de godin.

Ieder beeld heeft 40 armen en elke arm kan 25 werelden redden. Boeddhisten zeggen daarom dat Kannon 1000 armen heeft (40 x 25).
Van hier vertrekken we naar de belangrijkste attractie, nl. de tempel Kinkaku-ji, ook wel het Gouden Paviljoen genoemd.

Het gebouw is een replica van het oorspronkelijke gebouw uit de 12de eeuw, dat in 1950 in brand werd gestoken door een leerlingmonnik. Het verhaal gaat dat hij het gebouw té mooi zou hebben gevonden !? Het paviljoen werd herbouwd en behalve de bovenste verdieping werden ook de muren en pilaren op de 1ste etage van bladgoud voorzien.
In de grote vijver rond het paviljoen wordt het schitterende goud weerkaatst.
Ondanks alle drukte is het écht een bezoek waard.


Onderweg naar de laatste etappe van vandaag, stoppen we even aan het restaurantレ・ザムルーズ (Les Amoureuses) waarvan de chefkok nog een aantal jaren bij sterrenchefs in Frankrijk heeft gewerkt. Terwijl we aan het genieten zijn van 'de adem van de lente met forel 'in ons bord, gunnen we onze benen en voeten wat rust.

Al kuierend lopen we naar de Ryoanji Tempel, die een beroemde zen-tuin heeft en werd ontworpen in 1470 . De tuin bestaat uit keurig aangeharkt grind waarin 15 rotsen zijn geplaatst als eilandjes in de zee. Van welke hoek je ook kijkt, er zijn nooit meer dan 14 rotsen tegelijkertijd zichtbaar tenzij je natuurlijk vanuit een helikopter kijkt. De tuin wordt aan drie zijden omringd door een muur, de vierde zijde is de veranda van de tempel vanwaar je het mooiste zicht hebt. Deze zentuin is wereldwijd bekend om zijn vredevolle en harmonieuze sfeer die elkeen die hem bezoekt overvalt.


Hiro wil, vooraleer terug te keren naar onze Ryokan, ons persé naar de 'tempel van het Heldere Water' brengen, want zegt hij lachend, het drinken van dit water zorgt voor vitaliteit en goede gezondheid. Tja, onze Japanreis wordt duidelijk een gezondheidskuur. Dus, wij naar Kiyomizudera om van de bron te drinken.

Krijg je er niet genoeg van ? Kijk hier dan ook eens naar ...

Sanjusangendo

Kinkakuji of Gouden Paviljoen

Ryoanji

Kiyomizudera

1 opmerking:

  1. Waaauw, ik zou de harmonieuze, rustgevende sfeer in die wereldwijd bekende zentuin wel eens willen opsnuiven... het lijkt me zalig ;)

    BeantwoordenVerwijderen