Speciaal voor Kaatje !

Speciaal voor Kaatje !

Route van onze reis

donderdag 23 september 2010

Dag 15: Takarazuka

Het was gisteren een lange dag waardoor we deze ochtend nogal laat uit de startblokken schoten. Maar het is per slot van rekening vakantie en dus gaan we gewoon toegeven aan dat luie gevoel.

Na de lichte lunch trekken we naar het fitnessgedeelte van het hotel op de 38ste etage vanwaar we een prachtig zicht hebben over de stad. Kan je nog iets leuker bedenken dan je lekker in het zweet te werken terwijl je geniet van een wervelend Tokyo?

We starten eerst met een rondje fietsen als opwarmer om dan over te gaan tot onze conditieoefeningen. Wie zei ook alweer: 'een gezonde geest in een gezond lichaam' ?

Na de lekkere warme douche gaat het richting Spa waar we een paar slippers (alweer slippers !) en een zachte badjas krijgen van een bijzonder vriendelijke gastvrouw. Nog rozig van de hete douche vleien we ons op het massagebed (lees: massage-bed en niet massa-gebed ) voor een lichaamsmassage. Alle drukpunten worden onder handen genomen, waarbij bepaalde tsubo's (drukpunten) enigszins pijnlijk aanvoelen.
En dan is het tijd voor de sauna; terwijl jij lekker gaat uitzweten ga ik me verder ontspannen onder de jetstream en lekker ronddobberen in het gemineraliseerde water dat 38° C heeft. Voor een koukleum als ik is dit het paradijs op aarde.

Vanavond staat er alweer een brokje cultuur op het menu. We gaan naar een optreden van een extreem populair type Japans theater, nl. het Takarazuka. Terwijl we gisteren naar een Kabuki-voorstelling gingen kijken, waar uitsluitend mannen in de casting stonden, gaan we vanavond naar een voorstelling waarin uitsluitend dames de rollen voor hun rekening nemen, ongeacht of dit een vrouwen- dan wel een mannenrol is. Sinds 1914 spelen de meisjes westerse revues en musicals waarbij het idee volledig is gebaseerd op de formule van de Broadway-musicals.
Elk jaar worden er ongeveer 50 meisjes geselecteerd uit duizenden kandidaten. De opleiding tot Takarazukienne is dan ook zeer exclusief, intensief maar vooral zeer gedisciplineerd.
De Takarazuka Revue weerspiegelt vooral de ambivalentie van het huidige Japan waarin enerzijds de traditionele rol van de (huis)vrouw vast ligt en anderzijds de moderniteit van de hoogtechnologische mannelijke maatschappij. Het is net het doorbreken van die rolpatronen op een eigenzinnige én kunstzinnige manier dat dit uitzonderlijk professioneel vrouwelijk gezelschap zo succesvol maakt.

Vanavond staat 'Dream Kingdom' geafficheerd en ik kan haast niet wachten om mij te laten meeslepen in de fantasiewereld van de performers, me te laten vervoeren door de prachtige stemmen en me door het wervelend showgehalte te laten overrompelen. Eén ding is zeker: deze avond kan voor mij niet meer stuk!

Trailer Dream Kingdom - Takarazuka




Krijg je er niet genoeg van? Klik dan op de link

Geschiedenis van Takarazuka theater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten