Speciaal voor Kaatje !

Speciaal voor Kaatje !

Route van onze reis

dinsdag 3 augustus 2010

Dag 12: Koya-san

We reizen met de trein vanuit Kyoto langs een van de mooiste stukjes spoorweglandschappen in zuidelijk Japan. In Nara veranderen we van trein en begint onze klim bergopwaarts en rijden we doorheen schitterende berglandschappen die naarmate we hoger komen spectaculaire panorama's laten zien. De treinrit eindigt voorlopig aan de voet van de machtige Koya-san waar we over-verstappen op een klein kabeltreintje dat bijna loodrecht wordt opgetrokken en ons naar een totaal andere wereld brengt.



De top van de'Grote Heilige Berg' ligt op een hoogte van ongeveer 1000 m boven de zeespiegel en is daarmee te vergelijken met de Athos-berg in Griekenland.
Het dorpje Koya-san is de bakermat van het Japans Shingunboeddhisme waar in 816 n.Chr. Kobo Daishi is neergestreken en een heel tempelcomplex heeft laten optrekken. Je kan hier enkel in een tempel overnachten waardoor je meteen ook de kans krijgt om een ochtenddienst mee te maken, wat we morgenvroeg uiteraard gaan doen.

We gaan nu naar onze tempel Lodge Eko-in waar we zullen overnachten. Een monnik ontvangt ons, geeft ons de onvermijdelijke Japanse slippers en brengt ons naar een schitterende Japanse kamer. Het is een ruime kamer (men berekent de grootte van een Japanse kamer op basis van het aantal tatamimatten die er in liggen) met mooi beschilderde panelen en hier en daar een prachtig beeld.

Terwijl we nog even aan het uitpakken zijn, brengt de monnik ons het avondmaal; heerlijke vergetarische gerechten. Om stipt 18:00 wordt er gegeten ... tja, we zitten nu eenmaal in een tempel en zullen de strikte regels aan den lijve ondervinden ;-)

We hebben genoten van de heerlijke maaltijd die de monniken voor ons hebben klaargemaakt. Nu gaan we nog even in de tuin wandelen. Overal waar je kijkt zie je de groene bergflanken en de tempels die er in verspreid liggen. De tuin is een oase van rust, in de verte horen we de monniken chanten.

Geniet even mee van de rustgevende klanken ...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten