Speciaal voor Kaatje !

Speciaal voor Kaatje !

Route van onze reis

maandag 29 maart 2010

Dag 2 b: Mandarin Oriental Tokyo Hotel

Behendig stuurt Hiro onze witte LS 600H
Lexus in zuidoostelijke richting om een paar minuten
later rechtsaf te draaien en de tolweg naar Tokyo te volgen. We rijden door een afwisselend bosrijke en open omgeving. Op de autosnelweg, die inmiddels als een brug over het landschap hangt, wordt het verkeer alsmaar drukker. Vrachtwagens en bussen bollen allemaal richting Tokyo.

Rechts van ons ligt het YatSu Higata Park, een bijzonder gebied van 36 ha waar watervogels huizen. Het park werd erkend als watergebied door het bureau van de Ramsarconventie omwille van zijn ecologische, botanische en zoölogische internationale betekenis.

Geleidelijk zien we meer huizen opdoemen; eerst kleine woonkernen, daarna hier en daar wat hogere gebouwen. Links zien we in de verte het Tokyo Disney Resort. Overal zie je joggers en de naamborden zijn uiteraard in het Japans. We zullen ons moeten leren oriënteren op basis van gebouwen, kleuren en andere herkenningstekens. Tokyo is bezaaid met honderden wolkenkrabbers die je imponeren; afhankelijk van het district heb je schreeuwerige reclamepanelen of rustig ogende buurten met zelfs lanen omzoomd met bomen.

En dan rijdt Hiro, na een uur en twintig minuten, de oprit van het Mandarin Oriental Tokyo Hotel op. Het hotel is gelegen in het historische hart van de stad en wordt beschouwd als een van de meest romantische hotels in 'the city'.

We stappen de inkomhal binnen en zijn meteen onder de indruk. Adembenemend!
Terwijl Hiro alles regelt in verband met de bagage, liften wij naar de bovenste verdieping waar de receptie is. Opnieuw zijn we sprakeloos. Op de 38ste etage heb je het meest ongelooflijke panoramisch zicht over Tokyo. Terwijl de rust van het hotel je bedwelmt zie je door de ramen de ijverige mierennest die Tokyo is.

Met de plastic badge van kamer 3408 in de hand nemen we afscheid van Hiro en spreken meteen af voor morgen. Even later stappen we opnieuw in de lift die ons nu naar de 34ste etage brengt. Ik ben benieuwd naar onze kamer ... kom je mee?




Neem ook eens een kijkje op volgende websites:

Mandarin Oriental Tokyo

Ramsarconventie

Hybride Lexus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten